Iz istorije

Sveti Petar je bio među prvim Jevrejima koji su postali učenici Isusa Hrista. O njegovom životu govore priče iz Novog zaveta. Po njima je Petar bio vođa prvobitne zajednice jerusalimskih hrišćana. Petar je bio ribar na Tiberijskom jezeru. Sa bratom Andrejem odlučio je da postane Isusov učenik. Tada je dobio aramejsko ime Kefa (kamen), što je na grčkom bilo Petar (grč. Πετρος). UMatejevom jevanđelju kaže se da je Hrist smatrao Petra za temelj svoje Crkve.
U pravoslavnom kalendaru, Sveti Petar se spominje 29. januara zbog veriga, u koje bi okovan od bezakonog Iroda, i koje pri pojavi angela u tamnici spadoše s njega.Srpska pravoslavna crkva slavi ga 16. januara i 29. juna po crkvenom, a 29. januara i 12. jula po gregorijanskom kalendaru.

Sveti apostol Pavle, rođen je u Tarsu u plemenu Venijaminovu. Najpre se zvao Savle, učio kod Gamalila i bio farisej i progonitelj hrišćana. Kada se čudesno obratio u veru postao je apostol i vatreni pobornik i propovednik Jevanđelja, od granica Arabije do Španije. Mnogo je stradao i strpljivo podnosio muke, čvrst i stamen u svojoj veri u Gospoda dostigavši takvo savršenstvo da je mogao reći: „Ne živim ja, nego Hristos u meni“. Posečen je u Rimu u vreme cara Nerona kao i apostol Petar.

Dimenzije

Veličina: 50x50
Stil oslikavanja: Vizantijski

Kako kupiti?

Cena: 40€

Kako naručiti?

> Putem e-maila
> Kupindo(uskoro)
> PayPal(uskoro)